Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в петък, че е посетил източният

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в петък, че е посетил източният
Коментари Харесай

Зеленски отиде до Авдеевка, точно както посети Бахмут и Лисичанск, преди да ги загуби

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в петък, че е посетил източният украински град Авдеевка, който съветските сили се пробват да обкръжат в едни от най-свирепите боеве на фронта, предава " Ройтерс ".

" Авдеевка. Посетих позициите на 110-та обособена механизирана бригада на името на военачалник Марк Безручко. Един от най-трудните сектори на фронта ", написа Зеленски в телеграм.

" Благодарих персонално на бойците. С командира обсъдихме отбранителната конюнктура и главните потребности. Той награди най-хубавите бойци с държавни награди и връчи " Златната звезда " на Героя на Украйна на младши сержант Игор Тимошчук ", добави Зеленски.

Русия ускори офанзивите си против Авдеевка в средата на октомври, откакто месеци на контраофанзивни интервенции на Украйна не съумяха да реализират забележителен напредък срещу вкопани съветски позиции това лято.

Зеленски прави постоянни пътувания до региони покрай фронта, с цел да посети бойци по време на пълномащабната инвазия, стартирана от Русия през февруари 2022 година

Град Авдеевка има население от към 32 000 души преди войната и е град на първа линия от 2014 година, когато за малко беше окупиран от подкрепяните от Москва екстремисти, които превзеха част от Източна Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР